E xa estamos en novembro!, a xente que pensa que os mellores meses son os de xullo ou agosto é que non son de Caldelas, pois o novembro está cheíño de cousas que non se poden disfrutar noutra época nin noutro sistio, xa que temos as castañas co seu correspondente magosto, chouparros en forma de cogordos e patamelas, en fin máis vale unha boa castaña e un cogordo do mes de novembro que un cu-gordo en biquini no mes de agosto.
Dito isto queridos amigos compráceme comunicar que os membros, persoas, bichos e cagapoquitos que formamos esta tan honorables peña vamos xuntarnos o vindeiro día 21 para adicarlle esta cea os magostos, os cugordos en tanga, e a xente que sofre de diarrea e descomposición consecuencia da degustación masiva destes productos da terra.
Vamos celebrar un concurso que consiste en ver quen é capaz de coller a castaña máis grande, concurso o que invitamos a todos aqueles que queirades participar, inda que non vades ter moitas oportunidades xa que os membros da peña somos moi competitivos e levámonos preparándonos para o concurso todo ano, que a pesar de non haber magostos nin choupís, nin patamelas o resto do ano o que si conseguimos è pillar boas castañas e algun cugordo que outro.
A organización deste gran evento corre a cargo do Presi da peña e do señor Poluto, os cales intentaron mostrar as súas artes na cociña, pero o resultado dinos que mellor iremos cear a un restaurante.
A continuación espoño un ensallo que fixemos, paso a paso, para preparar a comida do día da cea ( non é moi recomendable ):
1.- primeiro puxémos a asar as castañas e un adobe o bicho con un chorriño de aceite de oliva.
2.- Pre-quentar no forno a 180 grados durante dez minutos.
3.- Servirse un vasete de hervas para facer tempo.
4.- Meter o carneiro no forno e votar as castañiñas.
5.- Servirse outro vaso de viño, bebelo e mirar o forno con ollos lixeiramente extraviados.
6.- Boñer o terbostato a
7.- Servirse odro vaso...
8.-Ol cabo de un drato, fornir el abro bara condrolar e boar un chodretón de año o qüisqui e odro de qüisqui a uno bismo.
9.- Darlle volta o icho e pillarse mau au cerrar oforno, ¡berda!
10.- Desbués de vinte binutosss, sagar o forno do ano e abradarse totalbente a ban, ¡Ufff!... deramar barte de sarlsa no rrsuelo e progurar no dresbalarse e esgornarzse gontra o pigo da encimedra e agabar coa bierna endre os babos.
11.- Alganzar a bodeia de qüisquid e mederse un targuiño.
12.- ¡Pufff!... non gueda qüirsqui ni bara agompañar a bierda do anño que xa sabliu. ¡Gue lle den bor gulo o annño, as gastñas e a sua buta mai!.
13.- Agostarsze e dorbir un drato atua que chueguen os uoutruos da peñia
Como vedes, o resultado da cea que preparamos non saiu, moi ben que digamos, así que o final a cea farémola no Restaurante Pallón, xa que nos o final desta receta o único que coseguimos preparar foi unha boa castaña.
ESTE FOI O CAMPEÓN DO CONCURSO DO ANO PASADO:
¡ E XA VAN 21 ¡